بررسی میزان تطابق سؤالات آزمون های جامع پیش کارورزی با اولویت های آموزشی مورد نیاز پزشک عمومی - محمد هاشم هاشم پور; مجتبی حیدری; محمد هادی باقری; مصباح شمس (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2013)
نظر به گسترش روزافزون حجم اطلاعات پزشکی و محدودیت زمان و منابع در آموزش پزشکی، در نظر گرفتن اولویت‌های آموزشی برای برنامه ریزی آموزش پزشکی اهمیت وافری دارد. در سال 1383 وزارت بهداشت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اولویت‌های مورد نیاز پزشک عمومی را ذیل 1800 عنوان بیماری (در 20 بخش بالینی) تعریف نمود. این اولویت‌ها بر اساس وظایف پزشک عمومی و از A (باید دانسته شود) تا D(نیازی به دانستن نیست) تعریف شده‌اند. در این مطالعه بر آن هستیم تا میزان تطابق سؤالات آزمون های جامع پیشکارورزی با اولویت های مورد اشاره را بررسی نماییم. برای این کار ابتدا جزء مورد بحث از بیماری مطرح شده در هر سؤال تعیین و سپس درجه ی اهمیت آموزشی آن از A تا D تعیین می‌شد. در نهایت مجموع اولویت‌های A تا Dبرای هر درس در مجموع پنج دوره و همچنین برای هر دوره آزمون، محاسبه و میزان تطابق آن با اولویت‌های مورد انتظار، از طریق آزمون کای اسکوئر (Chi-Square) و با استفاده از نرم‌افزار SPSS محاسبه گردید. اولویت‌های مطرح شده در سؤالات تمامی درس‌ها به جز درس یورولوژی، و نیز در مجموع سؤالات هر دوره آزمون با اولویت‌های مورد انتظار تفاوت قابل توجهی داشتند (P < 0.05). با توجه به مشارکت استادانی از دانشگاه‌های سراسر کشور در تعیین اولویت‌های مورد اشاره، تغییر هدفدار در بافت سؤالات ضروری به نظر می‌رسد.