Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinde halitozis ve etkileyen faktörlerin değerlendirilmesi - Bengi Öztaş; Şehrazat Evirgen (Ankara University, 2008)
Çalışma; diş hekimliği fakültesi öğrencilerindeki halitozis varlığını belirlemek, bunu etkileyen faktörleri değerlendirilmek ayrıca diş hekimliği eğitiminin öğrencilerin oral hijyen alışkanlıklarına etkilerini ortaya çıkarabilmek amacıyla yapılmıştır.Bu amaçla, 2007-2008 öğretim yılında tümsınıflarda toplam 268 öğrenciye halitoziseyönelik anket formu uygulanmış, halitozis; halimeter ve organoleptik ölçümlerle değerlendirilmiştir.İstatistiksel değerlendirmeler; SPSS 11.5 kullanılarak yüzde dağılımları, ki kare ve Mann WhitneyU testi uygulanarak yapılmıştır. Araştırma kapsamında yer alan 268 dişhekimliği fakültesi öğrencisinin anket formundakiağız kokusu şikayetlerine yönelik sorulara vermişoldukları yanıtlar ve cinsiyetleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık bulunamamıştır. Dişfırçalama sıklığı, arayüz temizliği ve sigara kullanımı ile cinsiyet arasında istatistiksel olarakanlamlı bir farklılık bulunmuştur p