IMPLICAȚII FORMATIVE ÎN INTERIORIZAREA VALORILOR PROFESIONALE - USM ADMIN (Moldova State University, 2019)
În articol este abordată formarea competențelor profesionale în baza unui registru de valori profesionale, căruia se circumscrie procesul de formare profesională. Acest registru, numit referențial valoric profesional, trebuie să constituie un element de structură-cheie al cadrului de referință al unui domeniu de formare profesională, care va deteremina dimensiunile, componentele și conţinuturile unui profil de formare profesională. De asemenea, este argumentat procesul de interiorizare a valorilor prin corelarea cu taxonomia obiectivelor, autorul oferind, în acest sens, un model de valorifi- care a demersului formativ. Cuvinte-cheie: referențial valoric profesional, matrice de interiorizare a valorilor, valori profesionale, competențe profesionale, obiective, nivel, valorizare, judecată de valoare.