نگرش فیزیوتراپی در درمان مثانه ی عصبی - فرشیده علیشاهی; فریده دهقان منشادی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف مثانه ی عصبی، اختلال در دستگاه ادراری تحتانی به علت بیماری های سیستم عصبی و یا تخریب این سیستم می باشدکه با بر هم زدن هدایت جریان عصبی در سیستم عصبی مرکزی، محیطی و یا خودکار، مثانه و پیشابراه را تحت تاثیر قرار می دهد. بررسی های اورودینامیک، اساس تشخیص و درمان است. روشهای درمانی متداول مثانه عصبی شامل درمان های دارویی،فیزیوتراپی وجراحی است.در این مقاله ضمن بررسی انواع مثانه عصبی، به روشهای درمان  فیزیوتراپی آن خواهیم پرداخت. نتیجه گیری به علت عوارض داروها و نیز تهاجمی بودن درمان های جراحی و هزینه بالای آن ها، فیزیوتراپی می تواند در اولویت درمانی مثانه عصبی قرار گیرد . از جمله درمان های فیزیوتراپی مثانه عصبی تحریک الکتریکی سطحی عصب تیبیال خلفی است که روشی ساده، مفید و موثر بوده ،عارضه ای نداشته، کیفیت زندگی را بالا برده و هزینه های اجتماعی - روانی را کاهش داده است.بیوفیدبک بر اساس اصلاح عادت های بیمار ونیز تمرینات آماده سازی عضلات کف لگن به عنوان اولین خط درمان در نظر گرفته می شوند.