RELAȚIA DINTRE AUTOACCEPTARE ȘI ATITUDINILE DISFUNCȚIONALE LA PERSOANELE CARE AU RECURS LA MEDICINA ESTETICĂ - Galina PRAVIȚCHI; Agnesa GREBENCOV (Moldova State University, 2020)
Cercetarea aspectelor psihologice ale beneficiarilor medicinei estetice se prezintă a fi deosebit de actuală în contextul creșterii considerabile a numărului de apelări la serviciile industriei date, chiar dacă progresează și sunt în dezvoltare mișcările orientate spre autenticitate, acceptare de sine și de detronare a standartelor generale. Alegerea medicinei estetice se prezintă a fi rezultatul unor cerințe și reguli stricte și interiorizate față de sine, rezultate din prezența credințelor de bază disfuncționale despre propria incompetență, lipsă de valoare și nimicitate, care duc la consolidarea atitudinilor disfuncționale despre felul cum trebuie să fie și să se comporte persoana pentru a se simți mai bine și a confirma schema cognitivă existentă.   THE RELATIONSHIP BETWEEN SELF-ACCEPTANCE AND DYSFUNCTIONAL ATTITUDES IN PERSONS USING AESTHETIC MEDICINE The research of the psychological aspects of the beneficiaries of aesthetic medicine is a matter of current interest in the context of the considerable increase in the number of people using the services of the given industry, even if the movements oriented towards authenticity, self-acceptance and dethronement of general standards are progressing and developing. The choice of aesthetic medicine is the result of strict and internalised requirements and rules, resulting from the presence of dysfunctional basic beliefs about own incompetence, worthlessness and nothingness, which lead to the consolidation of dysfunctional attitudes about how the person should be and behave in order to feel better, and to confirm the existing cognitive schema.