Процес удосконалення фізичної підготовленості борців-дзюдоїстів протягом річного макроциклу на етапі спеціалізованої базової підготовки - Ольга Бекас; Юлія Паламарчук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У роботі розкрито закономірності вдосконалення фізичної підготовленості борців-дзюдоїстів на етапі спеціалізованої базової підготовки протягом річного макроциклу. Установлено гетерохроність розвитку функціональних можливостей організму спортсменів під впливом тренувальних навантажень, який характеризується різною інтенсивністю енерговитрат під час окремих періодів річного макроциклу.