Актуальність використання засобів інноваційних технологій у фаховій підготовці майбутніх учителів фізичної культури - Сергій Васильович Гуменюк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
У статті проаналізовано актуальність і доцільність фахової підготовки майбутніх учителів фізичної культури засобами інноваційних технологій. Інноваційні засоби навчання спрямовуються на активізацію емоційної й пізнавальної сфер та розглядаються як процес розвитку професійних здібностей студентів, що дає змогу перетворювати знання й уміння в частину професійної компетентності вчителя. Застосування сучасних інноваційних технологій у процесі фахової підготовки майбутніх учителів фізичної культури є доцільним, адже це створює нові можливості для покращення навчання, активізації професійного мислення, формування професійних умінь і навичок.