Н.PYLORI-АСОЦІЙОВАНА ГАСТРОДУОДЕНАЛЬНА ПАТОЛОГІЯ У ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУ: ВЛАСНІ КЛІНІЧНІ СПОСТЕРЕЖЕННЯ - I. Lembric; A. Pilipuk; A. Kuzenko; A. Vorobetz (Bukovynian State Medical University, 2015)
У статті наведено дані літератури за останні 10 років, присвячені проблемі інфікування гелікобактеріозом у дітей раннього віку. Також представлені результати власного клінічного спостереження за двома немовлятами, хворих на гелікобактер-асоційовані гастродуоденопатії. Наведені можливості профілактики перинатальної трансмісії Helicobacter рylori та постнатального інфікування дітей першого року життя у порівнянні зі світовим досвідом.