Dudak damak yarıkları ve genetik - Aslı Şenol; Erhan Özdiler; Ayşe Tuba Altuğ (Ankara University, 2014)
Dudak damak yarñklarñ genetik ve çevresel olmak üzere multifaktoriyal bir etiyolojiye sahip, önemli medikal, psikolojik, sosyal ve ekonomik kollarñ olan yaygñn konjenital anomalilerdir. Dudak damak yarñklarñ gibi doßumsal defektlerin etiyolojisinin bilinmesi, tedavilerin geliğtirilmesi ve koruyucu yaklağñmlar açñsñndan önemli bir adñmdñr. Birçok doßumsal defektin altñnda yatan sebep genetiktir. Bu derlemede dudak damak yarñklarñnñn genetik altyapñsñ detaylñ bir ğekilde deßerlendirilecektir