ОПІКА Й ОПІКУНСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК ПРЕДМЕТ НАУКОВОГОАНАЛІЗУ - Nataliia Sabat (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2017)
У статті проаналізовано поняття "опіка", "опікунська діяльність". На основі опрацювання й аналізу праць українських та польських учених розкрито їхню сутність, обґрунтовано різні смислові підходи до їх тлумачення. Доведено, що в сучасному світі розширюються межі опікунсько-виховної діяльності та зростає кількість категорій дітей, які потребують опіки. Ключові слова: опіка, опікунська педагогіка, опікунська діяльність, діти.