Karma dentisyon döneminde mandibular ikinci premolar dişe yer sağlamak için basit bir yöntem: Bir vaka sunumu - Aslı Senol; Hatice Gökalp (Ankara University, 2012)
Bu vaka raporunda 7 yıl 9 aylık bir hastanın mesiale devrilmiş sağ alt 1. molar dişinin süt dişlerinden ankraj alınarak doğrultulması sunulmuştur. Alt dental arkta II. süt molar dişin erken kaybına bağlı olarak daimi 1. molar diş mesiale devrilmesinden dolayı 3 mm'lik çapraşıklık vardı. İlk olarak sağ alt 1. daimi moların dikleştirilmesi planlandı. Birinci daimi molar diş açık Ni-Ti sarmal yay ile dikleştirildi. Sağ alt 1. daimi moların dikleşmesi sırasında ankraj elde etmek için, sağ alt I. süt molar diş ankraj diş olarak kullanıldı. Sağ alt daimi 1. moların dikleşmesi ve yerin kazanılması yaklaşık 4 ay sürdü. Bu vaka sunumu, erken karma dentisyon döneminde açık Ni-Ti sarmal yaylarla, süt dişlerinde herhangi bir ankraj kaybı olmadan 1. daimi moların başarılı bir şekilde dikleştirildiğini göstermektedir