استخراج و تحلیل عوامل مؤثر بر توسعه مدیران مدارس مبتنی بر رویکرد شایستگی‌محور - مژگان فرهادفر; ابوالقاسم دلخوش کسمایی; محمود صفری (Shahed Behesti University, 2023)
هدف: اهمیت آموزش مدیران مدارس براساس شایستگی‌های مدیریتی، یک ضرورت در قرن 21 می‌باشد. بر همین اساس، پژوهش حاضر با هدف شناسایی و ارزیابی مؤلفه‌های مؤثر بر توسعه مدیران مدارس با رویکرد شایستگی‌محور در مدارس صورت گرفته است.مواد و روش‌ها: رویکرد تحقیق، آمیخته اکتشافی (کیفی-کمی) است. جامعه آماری در بخش کیفی، شامل 22 نفر از خبرگان جامعۀ علمی دانشگاهی و متخصصان آموزش و پرورش و در بخش کمی شامل کلیه مدیران مقطع متوسطه (دوره دوم) شهر تهران به تعداد 723 نفر بوده است که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده، تعداد 251 نفر انتخاب شدند. جهت گردآوری داده‌ها از ابزار مصاحبه و پرسشنامه بهره برده شده است. تحلیل داده‌ها در بخش کیفی به روش داده بنیاد و در بخش کمی به دو روش توصیفی و استنباطی انجام شد.بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد مؤلفه‌های منابع، الزامات سازمانی، توسعه مدیران و مدیریت استعداد به‌عنوان ابعاد و مؤلفه‌های مؤثر بر توسعه مدیران مدارس براساس رویکرد شایستگی‌محور در مدارس دوره دوم مقطع متوسطه شهر تهران شناسایی شدند. هم‌چنین عوامل علی بر توسعه شایستگی‌محور مدیران تأثیر گذارند، از جمله مدیریت استعداد تحت مفاهیمی همچون استعدادشناسی، انعطاف‌پذیری برنامه‌های آموزشی و توسعه، استعدادگزینی و استعداد داری، ارزیابی و کشف استعداد، توسعه - آموزش و نگهداشت استعداد؛ توسعه مدیران تحت مفاهیمی همچون توسعه شناختی مدیران، همسوسازی انتخاب و انتصاب مدیران با استراتژی‌ها و مأموریت‌های سازمانی، راهنمایی حرفه‌ای در سازمان، توانمندسازی و سازماندهی مناسب در راستای شایستگی‌محوری و خلاقیت؛ الزامات سازمانی تحت مفاهیمی همچون حمایت مدیریت عالی از شایستگی‌محوری، حمایت سازمان از شایستگی‌محوری، شایستگی‌گماری و شایسته‌گزینی، بلوغ سازمانی و مشارکت‌پذیری مدیران و منابع به معنای اختصاص منابع مالی و مادی کافی برای شایسته‌گزینی و شایسته‌سالاری، کانون (مرکز)های ارزیابی، نیروی انسانی مجرب، مدیران و رهبران شایسته. دلایل عمومی اهمیت و اولویت تأمین و نگه داشت استعداد.