شناسایی و تدوین الگوی انگیزه‌ها‌ی مشارکت ورزشی جانبازان و معلولین - مهدی وکیلی تنها; سیروس احمدی; مجید سلیمانی (Sport Sciences Research Institute, 2020)
پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تدوین الگوی انگیزههای مشارکت ورزشی جانبازان و معلولین استان همدان انجام شد. پژوهش به روش آمیخته انجام شد. محقق از طریق مصاحبۀ عمیق با دستاندرکاران، ‌ تصمیمگیرندگان و تأثیرگذاران ورزش جانبازان و معلولین استان همدان، به جمعآوری اطلاعات از آنان پرداخت. دادههای حاصل از 25 مصاحبه به روش نظریه سازی داده بنیاد کدگذاری و تجزیه و تحلیل شد. سپس پرسش‌نامه ای مطابق با کدهای به دست آمده طراحی شد. روایی پرسش‌نامه با تکنیک دلفی، توسط تعدادی از اساتید و کارشناسان صاحب‌نظر و پایایی آن با آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفت. با توجه به جامعۀ گسترده پژوهش و مراجعه به جدول مورگان با روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه ای متناسب، پرسش‌نامه در میان 384 نفر از جانبازان و معلولین استان توزیع و جمعآوری شد داده‌ها با استفاده از نرم افزارهای اس. پی. اس. اس و پی. ال. اس تحلیل شد. طبق یافته های پژوهش، انگیزۀ سلامتی، تندرستی و نشاط، انگیزۀ کسب پایگاه اجتماعی، عوامل موقعیتی و انگیزۀ آموزش و کسب مهارت، انگیزۀ کسب موفقیت و تخلیۀ انرژی و سرگرمی بر تمایل جانبازان و معلولین به ورزش در استان همدان مؤثرند.