پیش بینی چندگانه رضایتمندی شغلی با استفاده از مولفه های بالندگی حرفه ای اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی - زهرا قموشی; جواد پورکریمی; زهرا احتشام (Institute for Research and Planning in Higher Education, 2023)
هدف: پژوهش حاضر با هدف پیشبینی چندگانه رضایتمندی شغلی با استفاده از مولفههای بالندگی حرفهای اعضای هیأت علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی انجام شده است.روش پژوهش: روش پژوهش توصیفی- همبستگی از نوع رگرسیون بوده است. جامعه پژوهش شامل کلیه اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران میباشد که با استفاده از نمونهگیری طبقهای با اختصاص متناسب، 267 نفر از آنان به عنوان نمونه و به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه بالندگی حرفهای پورکریمی (1389) با پایایی 94/0=α و رضایت شغلی محقق ساخته با پایایی80/0=α استفاده شد. برای روایی ابزار هم از روایی محتوایی و همچنین روایی سازه استفاده گردید.یافته‌ها: نتایج آزمون تی تکگروهی نشان داد، بالندگی حرفهای اعضای هیأت علمی در تمام مؤلفههای تشکیلدهنده، دارای وضعیتی بالاتر از سطح متوسط میباشد، همچنین وضعیت رضایت شغلی اساتید بالاتر از سطح متوسط را نشان میدهد. همبستگی بدست آمده نیز حاکی از رابطه مثبت (0.17r= ) و معنادار (0.01sig: ) بین بالندگی حرفهای و رضایت شغلی است. همچنین نتایج حاصل از رگرسیون چندگانه نشان داد، از میان مؤلفههای بالندگی حرفهای، توسعه آموزشی () و مؤلفه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات () قابلیت پیشبینی(با تأثیر مثبت) رضایت شغلی را داشته است.نتیجه‌گیری: باتوجه به یافتههای پژوهش؛ میتوان نتیجهگیری نمود که با اجرای برنامههای توسعه و بالندگی حرفهای اعضای هیأت علمی؛ به افزایش رضایت شغلی آنان کمک نمود.