الزامات تدریس اثربخش در آموزش مجازی با رویکردی بر آموزش‌های دوران کووید 19: یک مطالعه پدیدارشناسی - فهیمه کشاورزی; رضا ناصری جهرمی; پرستو نبیئی (Institute for Research and Planning in Higher Education, 2022)
هدف: هدف اصلی از اجرای پژوهش حاضر، فهم تجارب زیسته دانشجویان در ارتباط با الزامات تدریس اثربخش استادان در محیط مجازی و در شرایط بحرانی شیوع کووید 19 بود.روش پژوهش: این پژوهش کیفی با استفاده از روش پدیدارشناسی اجرا شد. روش گردآوری اطلاعات، استفاده از پرسشنامه مصاحبه نیمه‌ساختمند بود. بر این اساس، با رویکرد نمونه‌گیری هدفمند و روش معیار، دانشجویان تحصیلات تکمیلی گروه علوم انسانی دانشگاه شیراز انتخاب شدند و در نهایت با مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند با 25 نفر اشباع نظری حاصل شد. تحلیل مصاحبه‌ها، با استفاده از الگوی کلایزی (1978) و روش تحلیل مضمون انجام گرفت.یافته‌ها: پس از استخراج و دسته‌بندی موضوعی، شش مضمون اصلی و 39 مضمون فرعی شناسایی شد. مضامین اصلی شامل زیرساخت‌ها، مدیریت کلاس درس، توجه به بعد روان‌شناختی دانشجویان، کیفیت، وسایل کمک‌آموزشی، ارزشیابی طبقه‌بندی شدند.نتیجه‌گیری: توجه به مؤلفههای فوق و مجموعه مضامین فرعی مطرح ‌شده در مقاله، زمینه‌ساز ارتقای کیفیت، اثربخشی و در نتیجه کارآمدی آموزش در سطح گسترده‌ای خواهد شد.