DIETA VEGETARIANǍ LA COPIL - Dana-Teodora; Carmen Oltean; Laura Mihaela Trandafir; Amalia Maria Mineaţǎ (Amaltea Medical Publishing House, 2014)
Vegetarianismul poate avea implicaţii asupra creşterii copiilor şi adolescenţilor. Există diferite tipuri de diete ve getariene: unele pot fi adecvate pentru copii, altele defi citare în nutrienţi esenţiali. Dacă o dietă vegetariană este realizată adecvat şi include alimente fortifi ate, poate promova starea de sănătate şi reduce riscul de boli cronice majore. Restricţia sau excluderea produselor de natură animală poate conduce la aport scăzut de nutrienţi esenţiali.