Pojetí vyučovacího klimatu a faktory, které se na tvorbě vyučovacího klimatu podílejí - Jana Kašpárková (Czech Pedagogical Society, 2017)
V příspěvku představujeme pojetí vyučovacího klimatu. Vymezujeme pojem faktor. Za faktory považujeme vzájemné vztahy mezi studenty ve třídě, pohotovost k výkonu, kooperaci, podporu učení a koncentrace na učení. Zabýváme se projevy těchto faktorů vyučovacího klimatu.