АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ГРАФІЧНОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТІВ ТЕХНОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИХ ФАКУЛЬТЕТІВ - Z.S. Kucher; I.V. Bozhko (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2010)
Аргументовано, що знання основ графічної грамотності є важливою складовою технологічної підготовки студентів - майбутніх учителів технологій, що навчаються за спеціальністю «конструювання і моделювання одягу». Проаналізовано міжпредметні зв'язки таких навчальних дисциплін: креслення, конструювання і моделювання одягу, інформатика, комп'ютерна графіка. Наголошено, що процес здійснення художньо-конструкторської діяльності тісно пов'язаний з формуванням графічних умінь та навичок виконувати ескізи, проектувати різноманітні предмети дизайну. З'ясовано, що при навчанні студентів конструюванню важливим є розвиток аналітичних здібностей.