СУЧАСНІ ЛІКУВАЛЬНО-ДІАГНОСТИЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ПРАКТИЧНІЙ НЕОНАТАЛЬНІЙ ХІРУРГІЇ - O. M. Gorbatyuk; O. V. Lyaturinska (Bukovynian State Medical University, 2015)
Діагностика і лікування дітей з вродженими вадами розвитку - важлива медично-соціальна проблема сучасності. Для її успішного вирішення велике значення мають своєчасна  діагностика і лікування із застосуванням інноваційних технологій . У статті  наведені дані щодо позитивного досвіду застосування сучасних лікувально-діагностичних методик в практичній хірургії новонароджених та визначені перспективні напрямки її розвитку в Україні.