اثر خستگی عملکردی عضلات مرکزی بدن بر برخی از متغیرهای کینماتیکی مؤثر بر آسیب رباط صلیبی قدامی در مانور برش در ورزشکاران مرد دانشگاهی - مسعود صبیانی; الهام شیرزاد; هومن مینونژاد (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر خستگی عملکردی عضلات مرکزی بدن بر برخی از متغیرهای کینماتیکی مؤثر بر آسیب لیگامان صلیبی قدامی( ACL)طی مانور برش بود. تعدادی از ورزشکاران دانشگاهی شامل 24 نفر در دو گروه تجربی (13 نفر) و کنترل (11 نفر) در پژوهش حاضر شرکت کردند. حرکت برش با استفاده از سیستم تحلیل حرکت و دوربین‌های پرسرعت وایکان، با فرکانس 240 هرتز ثبت شد و حرکات ثبت‌شده به‌وسیلۀ نرم‌افزار نکسوس آنالیز شدند و زوایای مفصلی نمونهها (فلکشن زانو، والگوس زانو، نسبت چرخش تیبیا به فمور در لحظة برخورد پا با زمین و میزان حداکثر میزان فلکشن زانو، والگوس زانو و همچنین، نسبت چرخش تیبیا به فمور در 50 درصد اولیة فاز سکون) استخراج شد و توسط آزمون آماری تی وابسته و تحلیل کوواریانس تک‌متغیره مقایسه شد. نتایج نشان داد که خستگی عضلات مرکزی بدن بر خطر آسیب ACL درطول مانور برش مؤثر است.