Kaynaştırma Ortamlarında Ailelere Yönelik Eğitsel ve Psikolojik Hizmetler - Yeşim Güleç Aslan (Sakarya University, 2016)
Özel gereksinimli bireyin akranlarıyla birlikte kaynaştırma ortamlarında eğitim alması, özel eğitimin temel hedeflerinden birisidir. Başarılı bir kaynaştırma uygulamasındaysa okul-aile işbirliği oldukça önemlidir. Ailenin kaynaştırma uygulamalarına katılımı sağlandığında, aile ve özel gereksinimli birey kaynaştırma uygulamasından en üst düzeyde faydalanabilmektedir. Ailenin aktif katılımının sağlanabilmesi için, aileye eğitsel ve psikolojik hizmetler sunulmalıdır. Bu makalede çocuğu kaynaştırma ortamında eğitim alan ailelere yönelik eğitsel ve psikolojik hizmetler ele alınmıştır.