Характеристика джерельної бази дослідження історії розвитку кадрового потенціалу ВНЗ в Україні - Марина Разорьонова (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
Обґрунтовано структуру джерельної бази дослідження історії розвитку кадрового потенціалу вищих навчальних закладів України в другій половині ХХ століття, яка складається з трьох груп джерел: 1) праці, аналіз яких дає змогу розробити методологію дослідження; 2) праці, які становлять теоретичний ґрунт дослідження; 3) різноманітні документи, у яких у конкретних фактах відбито розвиток кадрового потенціалу ВНЗ України у вибраний відрізок часу і в попередні часи. Доведено, що використання цих джерел у комплексі надає змогу відстежити особливості, виявити тенденції й закономірності, обґрунтувати принципи, розробити програми й моделі управління розвитком кадрового потенціалу університетів, реалізація яких стане запорукою успішного входження українських вишів у світовий освітній простір.