Efektivita zařazování PowerPointových prezentací do výuky obecné chemie - Klára Urbanová (Karolinum Press, 2013)
V letech 2006-2010 byl realizován výzkum týkající se využití prezentací v programu Power-Point ve výuce obecné chemie. Především byl zaměřen na hledání takové formy prezentací, které přinesou do výuky potřebnou názornost, interaktivitu a zvýší tak její efektivitu. Zároveň se soustředil na eliminaci možných negativních dopadů tohoto didaktického prostředku na edukační proces. Tento článek shrnuje teoretická východiska práce, stručný popis metodologie výzkumu, diskusi výsledků a závěry. Podrobněji se dotýká vyhledávání a posuzování volně stažitelných prezentací určených pro výuku chemie.