بررسی مقایسه سطح هیدروکسی دی اکسی گوانوزین در بزاق بیماران با استوماتیت آفتی راجعه و افراد سالم - ندا امید پناه; جلیل مومن بیت الهی; محمد گودرزی (Mashhad University of Medical Sciences, 2018)
مقدمه: باتوجه به مطرح شدن نقش استرس اکسیداتیودر اتیوپاتوژنز استوماتیت آفتی راجعه، هدف مطالعه بررسی صدمه استرس اکسیداتیو به DNA را در این بیماری بود. محصول استرس اکسیداتیو به DNA8 - هیدروکسی داکسی گوانوزین (8-OHdG) می باشد. مواد و روش‏ها: این مطالعه از نوع موردی-شاهدی (Case/control) می باشد. 30 بیمار مبتلا به استوماتیت آفتی راجعه و 30 فرد سالم که از نظر سن و جنس با هم همسان شده بوده اند، انتخاب شده اند. معیار‏های ورود به مطالعه شامل نداشتن تاریخچه بیماری سیستمیک، نگرفتن دارو، عدم استعمال سیگار و الکل و عدم استفاده از مکمل آنتی اکسیدان در 3 ماه گذشته بود. معیار ورود به گروه مورد عود حداقل سه بار در سال آفت بود. جمع آوری بزاق به صورت غیرتحریکی و تحلیل آماری با آزمون t-student انجام شد (05/0P=). یافته ها: در این مطالعه در هر یک از دو گروه مورد و شاهد 2/63 درصد زن و 7/36 درصد مرد وجود داشت. میانگین و انحراف معیار سطح 8-هیدروکسی داکسی گوانوزین بزاق بیماران در گروه بیماران 77/12±84/38 و در افراد سالم 78/11±28/41 بود که تفاوت معنی داری نداشتند. سطوح 8 - هیدروکسی داکسی گوانوزین بزاق بیماران با استوماتیت آفتی راجعه و افراد سالم تفاوت آماری معنی داری نداشت (427/0(P=.