بررسی و مقایسه نشانه های روانپزشکی در کارکنان بخش روانپزشکی و غیر روانپزشکی بیمارستانهای علوم پزشکی شهرستان اهواز - فریده صفی خانی; علیرضا ملایری; علیرضا اولی پور (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2011)
یکی از با اهمیت ترین موضوعاتی که اخیرا به آن پرداخته میشود، استرس شغلی است . پرستاری از بیماران جسمی و روانی از حرفه های پر استرس میباشد ، رویدادها و حوادثی که نیاز به مراقبتهای ویژه دارند (خودکشی ، دگرکشی ، حمله) در کارکنان بخش روانپزشکی استرس زیادی ایجاد کرده که ممکن است در تعاملات فردی و اجتماعی این جامعه تاثیر بگذارد. پژوهش حاضر به ارزیابی از وضعیت روانی کارکنان بخش روانپزشکی پرداخته است . در یک بررسی مقایسه ای ، 77 پرسنل از بخشهای روانپزشکی و 77 نفر نیز از پرسنل بخش غیر روانپزشکی  به شیوه نمونه گیری خوشه ای مرحله ای انتخاب شدند . جهت سنجش نشانه های روانپزشکی آزمون90 ایتمی  SCL-90-R استفاده گردید. در این ابزار سنجش شاخصهای روانپریشی فوبیا ، پارانویا ، پرخاشگری،حساسیت بین فردی ،اضطراب ، افسردگی ، خود بیمار انگاری و وسواس را در دو گروه مورد ارزیابی و مقایسه قرار داده شد. داده ها به کمک آزمون T دو گروه مستقل مورد سنجش قرار گرفت .نتایج این بررسی نشان داد که بین این دو گروه مورد مقایسه از نظر نشانه های روانپزشکی تفاوت معنا دار وجود دارد. ودوگروه از نظرپارانویا، پرخاشگری، اضطراب، حساسیت بین فردی و خودبیمارانگاری متفاوتند.پرسنل بخش روانپزشکی نسبت به کارکنان بخشهای دیگر آسیب پذیرتر هستند.