ГРВІ влітку: різноманітні та небезпечні - O.M. Okhotnikova; O.V. Ponochevna (Group of Companies Med Expert, LLC, 2020)
Гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) - найбільш часта інфекційна патологія дитячого віку. Розподіл активності різних вірусів у різні пори року різний. Віруси за температурними перевагами умовно можна розділити на «зимові» та «літні». В статті розглянуто клінічні особливості деяких вірусних інфекцій, які можна умовно назвати «літніми»: парагрип, аденовірусна інфекція, інфекції, спричинені реовірусами, тощо. Також наголошено на можливих шляхах передачі вірусів, отже, можливості профілактики і раннього лікування. Вивчаючи доказову базу противірусних препаратів, наголошується на необхідності безпеки обраного засобу, особливо для дітей, а також його доведеної ефективності. Препаратом, що відповідає цим вимогам є рослинний препарат «Флавовір®», який рекомендовано для профілактики і лікування гострих вірусних інфекцій у дітей.