Фізична підготовленість та її місце в навчально-тренувальному процесі з гімнастики й у підготовці спортивного педагога - Андрій Володимирович Огнистий; Валерій Дмитрович Єднак; Роман Анатолійович Власюк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
У статті розглянуто фізичну підготовленість майбутніх фахівців та її місце в підготовці спортивного педагога до викладацько-тренувальної діяльності. Визначено орієнтовні комплексні тести з фізичної підготовленості та оцінено її рівень у майбутніх фахівців із фізичного виховання й спорту відповідно до вимог нормативних документів МОН України. Використовуючи методи теоретичного аналізу, узагальнення даних науково-методичної літератури, тестування та математичної статистики нами здійснено оцінку стану фізичної підготовленості студентів перших курсів. Наведені результати дослідження свідчать про покращення рівня фізичної підготовки студентів. Установлено, що початковий рівень рухової підготовки студентів із модуля «Гімнастика» шкільної програми перебуває на достатньому (25 %) і високому (54 %) рівнях.