آمادگی ذهنی ورزشکاران نخبة ایرانی - سید محمد کاظم واعظ موسوی; امیر شمس; علیرضا بهرامی; علیرضا فارسی; بهروز عبدلی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
پژوهش حاضر با هدف توصیف آمادگی ذهنی ورزشکاراننخبه انجام شد. ویژگی های مربوط به دوازده عامل مهارت های ذهنی با استفاده از آزمون اومست سه، سه عامل مکان کنترل با استفاده از آزمون لونسون، هفت عامل انگیزش ورزشی با استفاده از مقیاس انگیزة ورزشی، و سه عامل استحکام روانی با استفاده از آزمون شیرد و همکاران در 295 ورزشکار حاضر در اردوی سال 1392 تیم های ملی بررسی شد. نتایج نشان داد  نمرات استاندارد مهارتهای پایه روانشناختی ورزشکاران بالا، اما نمرات مهارتهای روان- تنی و مهارتهای شناختی اکثریت آنها متوسط بود. انگیزش درونی و بیرونی اکثریت ورزشکاران بالا، و نمرة بی انگیزگی آنها کم بود. نمرات استاندارد اطمینان، پایداری، و کنترل ورزشکاران در طبقات بالا و متوسط قرار گرفت. از مجموع یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که وضعیت ورزشکاران نخبة ایرانی، از نظر مؤلفههای مکان کنترل و انگیزش مطلوب است، اما  از نظر استحکام روانی به آموزش نیازمندند. همچنین، طراحی برنامه های آموزشی برای مؤلفه روان- تنی و مؤلفه شناختی مهارتهای روانشناختی ورزشکاران نخبه ضروری به نظر می رسد.