اثر هشت هفته تمرین منتخب در آب بر میزان خطای فرود در مردان فعال مستعد آسیب رباط صلیبی قدامی - محسن شهیدی; هومن مینونژاد; رضا رجبی; فؤاد صیدی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2019)
مقدمه و اهداف هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین منتخب در آب بر میزان خطای فرود در مردان فعال مستعد آسیب رباط صلیبی قدامی بود. مواد و روش ها در تحقیق حاضر 30 نفر از دانشجویان پسر رشته تربیت بدنی در معرض خطر آسیب ACL در دو گروه 15 نفره کنترل (با میانگین سنی 66/1±11/20 سال، قد 67/4±34/178 سانتیمتر و وزن 69/7±68/66 کیلوگرم) و تجربی (با میانگین سنی 09/2±63/21 سال، قد 24/5±38/179 سانتیمتر و وزن 75/6±01/69 کیلوگرم) قرار گرفتند. قبل و بعد از اجرای پروتکل تمرینی جهت ارزیابی عوامل خطرساز از آزمون‌های سیستم امتیازدهی خطای فرود (LESS) استفاده شد. سپس گروه تجربی به مدت هشت هفته تمرینات منتخب در آب را انجام دادند. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها، از آزمون t زوجی جهت بررسی تفاوت درونگروهی و همچنین از آزمون تی مستقل جهت بررسی میزان تغییرات تفاوتهای بین گروهی استفاده شد. یافته ها نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که تمرینات منتخب در آب به طور معناداری سبب تغییرات در خطای فرود مردان فعال مستعد آسیب رباط صلیبی قدامی شد (05/0≥P)، در حالی که هیچگونه تغییر معناداری در گروه کنترل مشاهده نشد. نتیجه گیری نتایج نشان داد که تمرین در آب سبب بهبود میزان خطای فرود میگردد؛ لذا کاربرد تمرینات منتخب در آب در کنار سایر روشهای تمرینی جهت بهبودی میزان خطای فرود و کاهش میزان آسیب در افراد مستعد آسیب رباط صلیبی قدامی توصیه میشود.