بررسی تأثیر میزوپروستول واژینال بر دیلاتاسیون سرویکس در بیماران کاندید دیلاتاسیون و کورتاژ تشخیصی - فاطمه شریف زاده; مریم کاشانیان; زهرا اسداللهی دباغ (Mashhad University of Medical Sciences, 2010)
مقدمه: دیلاتاسیون سرویکس در موارد دیلاتاسیونوکورتاژ و نیز هیستروسکوپی ضروری است. بخشیاز عوارضِ حین عمل به علت دیلاتاسیونِ سخت سرویکس می باشد. یافتن موادیکه بتوانند عبوراز سرویکس را تسهیل نمایند، امری مهماست. هدف از مطالعهی حاضر بررسی تأثیر میزوپروستول واژینال برآمادگی سرویکس دربیمارانکاندیداین عمل میباشد. روش کار: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 60 بیمار کاندید دیلاتاسیونوکورتاژ صورت گرفت. در30 بیمار (گروه مورد)، میزوپروستول200 میکروگرم (یک قرص)،4 ساعت قبل از عمـل در فـورنیکس خلفـی واژن گذاشته شد، در حالی که در 30 بیمار دیگر (گروه کنترل)، از دارونما استفاده گردید. سپس دو گروه از نظـر نیـاز بـه استفاده از دیلاتاتور هگارِ باریک تر از 5، جهت دیلاتاسیون سرویکس و طول مدت دیلاتاسیون و کورتاژ با یـک دیگـر مقایسه شدند. یافته ها: بیماران دوگروه از نظر سن، پاریتی، نحوه زایمان قبلی با یک دیگر تفاوت معنیداری نداشتند. درگروه مورد، 6 نفر(20%) و درگروه کنترل26 نفر(87%)، نیاز بـه اسـتفاده از دیلاتـاتور هگـار باریـک تـر از 5، جهـت دیلاتاسـیون سرویکس پیدا کردند (p