TEMPOROMANDİBULAR EKLEM PATOLOJİLERİNİN TANISINDA MANYETİK REZONANS GÖRÜNTÜLEME İLE KİNETİK MANYETİK REZONANS GÖRÜNTÜLEMENİN YERİ - Muzaffer Babadağ; A. Nuri Yazıcıoğlu (Ankara University, 2005)
Bu çalışma, Ankara Üniversitesi DişHekimliği Fakültesi, Oral Diagnoz ve RadyolojiAnabilim Dalına TME şikayetleri ile başvuran 100hasta üzerinde yapılmıştır. Hastaların TME ileilgili yakınmaları, klinik muayene bulguları sonucunda elde edilen ön bilgiler doğrultusunda MRgörüntüleme ve kinematik MR görüntülerikullanılarak tanı konulmuştur. Elde edilen bulguların literatürle uyumlu olduğu görülmüştür.Sonuç olarak, TME patolojilerinin ve özellikle disk deplasmanlarının değerlendirilmesinde bugörüntüleme tekniklerinin tanısal kapasitesi çok iyitekniklerdir