بررسی میزان اجرای مراقبت‌های پرستاری مبتنی بر شواهد توسط پرستاران شاغل در بیمارستان‌های دولتی اهواز در سال 1390 - شایسته صالحی; آزیتا مهمدی کربلایی; حیدرعلی عابدی (Mashhad University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه: پرستاران بزرگترین گروه ارایه دهنده خدمات بهداشتی هستند و نقش اساسی را در تداوم مراقبت و ارتقاء و حفظ سلامت در سطوح مختلف نظام سلامت ایفا می‌کنند. با تغییرات جدید در سیستم مراقبت بهداشتی، انتظار جامعه از پرستاران، بیش از گذشته است. هدف: تعیین میزان اجرای مراقبت‌های پرستاری مبتنی بر شواهد توسط پرستاران شاغل در بیمارستان‌های دولتی اهواز. روش: این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی است؛ که در آن، 484 پرستار شاغل در بیمارستان‌های دولتی اهواز در سال 1390 به روش نمونه‌گیری آسان بررسی شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه محقق‌ساخته دوقسمتی بود که پس از تعیین روایی و پایایی، استفاده. بخش اول شامل ویژگی‌های دموگرافیک پاسخ‌دهندگان و بخش دوم مربوط به میزان اجرای مراقبت‌های پرستاری مبتنی بر شواهد می‌باشد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و آزمون‌های کروسکال والیس و من‌ویتنی در نرم‌افزار SPSS نسخه 17 استفاده شد. یافته‌ها: در این مطالعه، اکثریت واحدهای پژوهش (53 درصد) اذعان داشتند که از نظر اجرای مراقبت‌های پرستاری مبتنی بر شواهد در سطح ضعیف قرار دارند. بین سن، سابقه خدمت، جنس، نوع استخدام، موقعیت حرفه‌ای و نوبت کاری واحدهای پژوهش با اجرای مراقبت‌های پرستاری مبتنی بر شواهد رابطه معناداری وجود ندارد (05/0p). نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، تلاش همه‌جانبه جامعه پرستاری و عملکرد حمایتی سازمانی لازم است تا حرکت پرستاران به سوی ارایه مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد تحقق یابد.