Změny v Evropě, změny v nás - J. Sulovská (Czech Pedagogical Society, 2005)
Vstup do Evropské unie klade náročnější požadavky na znalosti cizích jazyků, změnil se cíl výuky cizím jazykům a s tím souvisí i nutná změna přístupu učitelů k výuce cizích jazyků. V pregraduálním i v postgraduálním vzdělávání je třeba věnovat pozornost novým výukovým technologiím, rozmanitým metodám zaměřeným na komunikaci a na multikulturní výchovu. Do jaké míry učitelé francouzského jazyka používají multimédia, Internet a jak četné je partnerství se zahraničními školami odhalují výsledky průzkumu.