تأثیر تمرین های هوازی بر خلق بیماران سندرم رودة تحریک پذیر (Sport Sciences Research Institute, 2013)
پژوهش حاضر به بررسی تأثیر فعالیت‌ بدنی هوازی بر کاهش خلق منفی (اضطراب و افسردگی) بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر می‌پردازد. بدین منظور 146 زن بیمار مراجعهکننده به کلینیک گوارشی بیمارستان پیامبران تهران، که تشخیص قطعی سندرم رودة تحریکپذیر دریافت کرده بودند، بهصورت نمونههای در دسترس انتخاب و با پرسشنامة 28 سؤالی سلامت عمومی گلدبرگ غربال شدند و 30 نفر که نمرة معادل یا بیش از 23 کسب کرده بودند، بهصورت تصادفی ساده در دو گروه کنترل و گروه آزمایشی قرار داده شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی مستقل و وابسته صورت گرفت. پیش از اعمال متغیر مستقل تفاوت معناداری بین گروه‌ها مشاهده نشد، اما پس از اعمال متغیر مستقل (فعالیت بدنی  ایروبیک) بهمدت نه هفته (هفتهای سه جلسه)، میزان علائم جسمانی، اضطراب، و افسردگی آزمودنی‌های گروه تجربی بهطور معناداری کاهش یافت.  در نتیجه، فعالیت بدنی هوازی نقش مؤثری در کاهش اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر دارد.