PARTICULARITĂȚI CLINICE ALE TUBERCULOZEI OCULARE - Elvira VELIXAR (Academy of Sciences of Moldova, 2024)
Tuberculoza oculară, o patologie severă a organului vizual, implică probleme de diagnostic și tratament. Manifestările clinice prezentate în literatura de specialitate sunt foarte variate și diferă în zone endemice pentru tuberculoză și zone non- endemice. Pentru eficacitatea managementului tuberculozei oculare este importantă cunoașterea particularităților clinice specifice zonei geografice și menținerea vigilenței pentru această patologie gravă.