نقش عامل‏ های نگرش‏ اجتماعی- فرهنگی به ظاهر جسمانی، کمال‌گرایی، و مشکل در نظم ‏بخشی هیجان در پیش ‏بینی علائم و نشانه‏ های کوچک ‏انگاری عضلات - سامان نونهال; عباس پورشهباز; بهروز دولتشاهی (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف پژوهشِ حاضر، بررسی نقش عامل‏های نگرش اجتماعی- فرهنگی به ظاهر (رسانه‏های جمعی)، کمال‏گرایی، و مشکل در نظم‏بخشی هیجان در پیش‏بینی علائم و نشانه‏های کوچک‏انگاری عضلات بود. در چارچوب طرحی مقطعی، 240 پرورش‏اندام‏کارِ مردِ شهرستان گرگان به روش نمونه‏گیری هدفمند انتخاب و به پرسش‌نامه‏های پژوهش پاسخ دادند. نتایج نشان داد که درونی‏سازی- کلی، اطلاعات، فشارهای اجتماعی، درونی‏سازی- ورزشکار (عامل‏های نگرش‏ اجتماعی- فرهنگی به ظاهر)، دلواپس اشتباهات بودن، انتظارات والدین، سرزنش والدین، تردید داشتن از بابت فعالیت‏ها (عامل‏های کمال‏گرایی)، عدم پذیرش، هدف‏ها، تکانشگری، راهبردها، و وضوح (عامل‏های نظم‏بخشی هیجان) با علائم و نشانه‏های کوچک‏انگاری عضلات ارتباطِ معناداری دارد. تحلیل رگرسیونِ چندگانه نشان داد که درونی‏سازی-کلی، درونی‏سازی- ورزشکار، عدم پذیرش، هدف‏ها، و وضوح می‏توانند تغییرات علائم و نشانه‏های کوچک‏انگاری عضلات را به گونه‏ای معنادار پیش‏بینی کنند. در پژوهش حاضر، ماهیت چندوجهی و اهمیت متغیرهای اجتماعی- فرهنگی، شناختی، و هیجانی، در شکل‏گیری علائم و نشانه‏های کوچک‏انگاری عضلات، مورد تأکید قرار گرفت.