КОНЦЕПТУАЛЬНЫЕ ПОДХОДЫ К ПРОБЛЕМЕ ОДИНОЧЕСТВА - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
ABORDĂRI CONCEPTUALE ALE SINGURĂTĂŢII CA FENOMEN În articol sunt prezentate abordările de bază ale fenomenului singurătății în baza modelelor și teoriilor psihologice. Conceptul de singurătate este analizat din perspectiva tendințelor teoretice opuse, atât ca fenomen pozitiv, cât și negativ. Se structurează anumite accente față de fenomenul studiat, în concordanță cu teoriile și autorii analizați, prezentându-se o definiție generală a fenomenului singurătate. Cuvinte-cheie: singurătate, experiență, cunoaștere de sine, izolare, dualitate.