طراحی الگوی برنامه درسی نیمه متمرکز هماهنگ با برنامه درسی ملی دورة اول متوسطه ایران - کیوان تیاری; عزت الله نادری; مریم سیف نراقی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2016)
هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی برنامه درسی نیمه متمرکز هماهنگ با برنامه درسی ملی دورة اول متوسطه ایران بود. پژوهش به روش زمینه‌ای انجام شد. جامعه آماری شامل دو گروه: 1- استادان و متخصصان برنامه درسی به تعداد 79 نفر 2- معلمان دورة اول متوسطه به تعداد 466 نفر بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان، برای گروه اول 52 نفر و برای گروه دوم 84 برآورد گردید و به روش تصادفی ساده انتخاب شده ‌اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده است که با روش خی دو تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که میزان هماهنگی مؤلفه های الگو با برنامه درسی ملی دوره اول متوسطه ایران، مؤلفه های (اهداف و مقاصد برنامه درسی نیمه متمرکز، رویکردهای طراحی و تدوین برنامه درسی نیمه متمرکز، شاخص های ارزشیابی و اصلاح برنامه درسی نیمه متمرکز)، هماهنگی کامل وجود دارد و پس از اجرای آزمون مشخص شد بین نظر متخصصان و معلمان در رابطه با مؤلفه های الگو هماهنگی کامل وجود دارد.