ارتباط هیپوتیروئیدی تحت بالینی در طول بارداری و تولد زودرس: یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات کوهورت - اکرم منصوری; سیروس نوروزی; علی شریفی; محمدحسین یکتای‌کوشالی; میلاد اعظمی (Mashhad University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه: ارتباط هیپوتیروئید تحت بالینی مادر در دوران بارداری با تولد زودرس هنوز مشخص نیست و نتایج مطالعات قبلی متناقض گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط SCH مادر در طول بارداری و تولد زودرس انجام شد. روش‌کار: در این مطالعه براساسراهنمای گزارش‌دهی مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز (PRISMA) استفاده شد. جستجو متون توسط دو پژوهشگر به صورت مستقل در پایگاه های Scopus، PubMed، Science Direct، Embase، Springer،Web of Science ، CINAH، Wiley Online Library، Cochrane Library ، EBSCO و Google scholar با استفاده از کلیدواژه‌های MESH انگلیسی شامل: Thyroid Disease، Hypothyroidism، Subclinical Hypothyroidism، Preterm Delivery، Preterm Labor، Preterm Birth، Premature Delivery، Premature Labor و Premature Birth انجام شد. محدوده زمانی جستجو، بدون محدودیت تا ژوئن 2017 تعیین شد. از مدل اثرات تصادفی بر اساس آزمون کوکران و شاخص I2 برای برآورد خطر نسبی (RR) و فاصله اطمینان (CI) 95% استفاده شد. داده‌ها توسط نرم‌افزار Comprehensive Meta-Analysis ver. 2 (نرم افزار جامع متاآنالیز) آنالیز شدند. یافته‌ها: بر اساس نتایج متاآنالیز17 مطالعه با حجم نمونه 3580 مورد و 64885 کنترل، RR برای تولد زودرس در زنان باردار با هیپوتیروئید تحت بالینی در مقایسه با زنان سالم 36/1 (CI 95% :68/1-09/1، 005/0=p) برآورد شد که از نظر آماری معنی‌دار بود. RR در مطالعات آسیایی60/1 (CI 95%: 29/2-12/1، 009/0=p) بود که از نظر آماری معنی‌دار شد اما در مطالعات آمریکایی (576/0=p) و اروپایی (072/0=p) این ارتباط یافت نشد. نتیجه‌گیری: بروز تولد زودرس در زنان باردار مبتلا به هیپوتیروئید تحت بالینی نسبت به مادران یوتیروئید بالاتر بود و این ارتباط از نظر آماری معنی‌دار به‌دست آمد؛ لذا پزشکان باید مدیریت این بیماران را از نظر بروز پیامدهای بد بارداری از جمله تولد زودرس مدنظر داشته باشند.