تاثیر تغییرات ارتفاع پاشنه پا روی فعالیت عضلات منتخب و زاویه مفاصل در حرکت اسکات - مهرداد عنبریان; محمد جواد رضی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر تغییر ارتفاع پاشنه پا روی فعالیت عضلات منتخب (با تاکید بر پدیده هم‌انقباضی) و زاویۀ مفاصل در حرکت اسکات بود. دامنۀ حرکتی مفاصل و فعالیت عضلات دوقلو داخلی، درشت‌نئی قدامی، راست‌رانی، پهن داخلی، پهن خارجی، دو سر‌رانی، نیم‌وتری و باز کننده ستون فقرات 10 مرد فعال حین اجرای حرکت اسکات در چهار وضعیت ۰، ۲، ۳ و ۵ سانتی‌متری ارتفاع پاشنه پا جمع آوری شد. کاهش معناداری در فعالیت عضله درشت‌نئی قدامی با افزایش ارتفاع پاشنه مشاهده، در حالیکه میزان فعالیت سایر عضلات با تغییر ارتفاع پاشنه معنادار نبود. همچنین کاهش در هم‌انقباضی عمومی عضلات مفصل مچ پا در ارتفاع ۳ سانتی‌متری مشاهده شد که می‌تواند نشانه‌ای از کاهش فشار بر مفصل مچ پا در این وضعیت باشد. بنابراین، قرار گرفتن پاشنه پا در ارتفاع ۳ سانتی‌متری برای اجرای حرکت اسکات با اهداف توانبخشی و بدنسازی توصیه می‌شود، .