بررسی برخی عوامل پیشگویی کننده انجام سزارین انتخابی در زنان مراجعه کننده به بیمارستان های شهر اصفهان در سال 1388 - آذر پیردهقان; زیبا فرج زادگان; محمدرضا مراثی; فردوس محرابیان (Mashhad University of Medical Sciences, 2012)
مقدمه: با توجه به افزایش آمار سزارین و هزینه های آن و محدودیت منابع در کشور مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل و شرایط فردی و متغیرهای زمینه ای به عنوان عوامل پیشگویی کننده سزارین انتخابی انجام شد. روشکار: این مطالعه مقطعی در اردیبهشت ماه 1388 بر روی 2124 زن در آستانه زایمان و ترم مراجعه کننده به بیمارستان های شهر اصفهان انجام شد. نمونه گیری به روش سرشماری بود. اطلاعات پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 15) و با استفاده از مدل رگرسیون لوجستیک مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. میزان p کمتر از 0/05 معنی دار در نظر گرفته شد. یافتهها: داشتن یک یا دو فرزند نسبت به زنان زایمان نکرده، محدوده سنی 35-20 و بالاتر از 35 نسبت به سنین زیر 20 سال، داشتن تحصیلات، شغل، بستری در بیمارستان خصوصی، داشتن بیمه تأمین اجتماعی، خدمات درمانی و خویش فرما شانس سزارین انتخابی را بیشتر می کرد و در همه موارد فوق نسبت شانس معنی دار بود (p