DIFICULTĂŢILE PĂRINȚILOR PRIVIND EDUCAREA ŞI INTEGRAREA SOCIOEDUCAȚIONALĂ A COPIILOR CU AUTISM - Silvia VRABIE (Moldova State University, 2020)
Familia este cea care află prima de eventualele deficienţe, dificultăţi care afectează viaţa, sănătatea, educaţia propriului copil. În acest articol se vorbeşte despre rolul familiei în recuperarea copiilor cu autism. Sunt descrise sentimentele pe care le trăiesc membrii familiei şi problemele cu care ea se confruntă pe parcursul diagnosticării copilului cu autism, intregării şcolare a acestuia, fiind specificate și serviciile sociale de care beneficiază familia cu copil autist.   PARENTAL DIFFICULTIES REGARDING THE EDUCATION AND       SOCIO-EDUCATIONAL INTEGRATION OF CHILDREN WITH AUTISM Family is the one that is the first of any deficiencies, difficulties affecting life, health, education of their child. This article talks about the role of the family in the recovery of children with autism. Its describes the feelings that family members live and the problems they face during diagnosis of children with autism, as well as his/her school integration on social services that families with autistic children benefit from.