Wolfgang Brezinka, Wychowywać dzisiaj. Za rys pro blematyki, przekład i wstęp H. Machoń, Wydawnictwo WAM, Kraków 2007, ss. 311 - Bartłomiej Hućko (Jesuit University Ignatianum in Krakow, 2007)
Przeglądając szereg publikacji traktujących o wychowaniu, które aktualnie dostępne są na rynku wydawniczym, jaskrawym staje się fakt, iż większości z nich brakuje transparentnego i swobodnego przejścia od teoretycznej pedagogiki do praktycznego wychowania. Udaną próbą przezwyciężenia takiej trudności jest prezentowana tu książka Wolfganga Brezinki...