L'elaboració de sabó casolà com a eina per construir el model Canvi Químic - Glòria Lozano Mena (Universitat Autònoma de Barcelona, 2016)
En aquest article es presenta el disseny i la implementació d'una Unitat Didàctica (UD) titulada "D'oli brut a sabó: màgia, física o química?", que versa sobre el model canvi químic. La UD ha estat contextualitzada en l'elaboració de sabó a partir d'oli de cuina usat, una experiència senzilla però molt il·lustrativa, que permet treballar diversos aspectes d'aquest model científic.