Документально-нормативна база керівництва розвитком студентського спорту в СРСР 1950-1970 р. - Анатолій Миколайович Войнаровський (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті досліджено період, який умовно називається «Хрущовська відлига». (1950-1970 рр). Також розкрито особливості розвитку фізичної культури як навчальної дисципліни в педагогічних ВНЗ СРСР та УРСР. Висвітлено етапи прийняття вищим керівництвом країни законів, направлених на покращення діяльності студентського спорту. Показано перші кроки радянського спорту зі вступу до міжнародних спортивних організацій (МОК та ФІСУ). Зроблено графічне зображення розподілу академічних годин розвитку фізичної культури.