Migrate alt sağ gömülü kanin dişinin ototransplantasyonu: Vaka raporu - Erhan Özdiler; Yalvaç Ayşe Bahat; İlham Mehdiyev (Ankara University, 2012)
Gömülü kanin dişler konumları nedeniyle ortodontik olarak yerine alınamayacak durumdaysa, gömülü dişin ototransplantasyonu diğer bir tedavi seçeneği olarak düşünülebilir. Bu olgu sunumunda 13 yaşındaki bir kız çocuğunun ortodontik tedavi sürecinde gerçekleştirilen, migrate, gömülü 43 nolu dişinin transplantasyon ile yapılan tedavisi sunulmuştur. Hastada yapılan değerlendirmeler sonrasında; fonksiyon, fonasyon ve estetik olarak oklüzyonda çok önemli bir yer teşkil eden kanin dişin arka dahil edilmesinin yanı sıra, transplantasyon sonrası gerçekleşebilecek enfeksiyon, kök rezorbsiyonu veya ankiloz gibi patolojik bir durumun gelişip gelişmediği 8 aylık takip süresince incelenmiştir