اثربخشی توانبخشی- شناختی بسته پارس بر کنترل مهاری و تصمیم گیری پرخطر کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش فعالی - زهرا رمضان نیا; وحید نجاتی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه و اهداف اختلال نقصتوجه و بیشفعالی، اختلالی عصب-تحولی است. نقص کارکردهای اجرایی خصیصه فراگیر این اختلال محسوب میشود که پیامدهای منفی بسیاری برای کودکان مبتلا به این اختلال در بر دارد. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر توانبخشی-شناختی پارس بر بهبود کنترل مهاری و تصمیمگیری پرخطر کودکان مبتلا به اختلال نقصتوجه و بیشفعالی است. مواد و روش ها پژوهش حاضر یک مطالعه بالینی تصادفی (پیشآزمون-پسآزمون با گروه کنترل) است که بر روی 30 کودک 7 تا 13 سالهی مبتلا به اختلال نقصتوجه و بیشفعالی که با استفاده از نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند، انجام شده است که  15 نفر از آنها در گروه درمان و 15 نفر در گروه کنترل به صورت تصادفی  قرار گرفتند. در طول جلسات درمان 3 نفر از گروه آزمایش از فرآیند پژوهش خارج شدند. عملکرد تصمیمگیری پرخطر با استفاده از آزمون بارت و عملکرد کنترل مهاری با استفاده از آزمون برو/نرو و آزمون استروپ تعیین گردید. دادهها با آزمون آماری تحلیل واریانس آمیخته و به کمک نرمافزار SPSS20 تجزیه و تحلیل شد. یافتهها نتایج بهدستآمده از پژوهش نشان داد که اثر تعاملی گروه و مرحله ارزیابی بر کنترل مهاری (01/0(P