Materials ultralleugers: la importància de l'estructura tridimensional - David Ferrer Sánchez (Universitat Autònoma de Barcelona, 2016)
La microxarxa és l'estructura metàl·lica més lleugera que s'ha creat. Amb un 99,99% d'aire, és suficientment lleugera com per sostenir-se sobre un dent de lleó, mentre que la seva estructura la fa resistent. Aquest material, com l'aerografit o l'aerogel de grafè que són fins i tot més lleugers, formen part d'una nova generació de materials ultralleugers que ens permeten observar que les propietats no només depenen d'allò que estan formats els materials, sinó també de la seva estructura 3D. En aquest context, les tècniques de fabricació utilitzades resulten molt importants per al desenvolupament dels nous materials del segle XXI.