بررسی تأثیر Podcasting بر یادگیری و میزان رضایت دانشجویان دندانپزشکی - سمیه خرمیان طوسی; محمود شیخ فتح الهی; فرزانه راهنمای تمروبی; معین اکبری جور (Mashhad University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه: ظهور تکنولوژی‌های جدیدتر، ارائه‌دهندگان اطلاعات را قادر می‌سازد تا روش‌های آموزشی جدیدتر را معرفی نمایند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثربخشی Podcasting در آموزش درس دندان‌پزشکی کودکان و میزان رضایت دانشجویان از این روش بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه در درس کودکان و برای 38 دانشجوی دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شد. ابتدا جلسه اول کلاس کودکان برگزار گردید. سپس دانشجویان به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در جلسه دوم، گروه اول (18 نفر کنترل) مبحث جلسه قبل را مطالعه نمودند و امتحان از جلسه اول گرفته شد. گروه دوم (20 نفر مداخله) ابتدا Podcast را مشاهده نمودند و سپس امتحان از جلسه اول گرفته شد. در جلسه سوم نیز این کار تکرار شد. پس از امتحان جلسه سوم، میزان رضایت‌مندی از این شیوه از طریق پرسش‌نامه‌ای بررسی گردید. اثربخشی Podcasting از طریق مقایسه‌‌ میانگین نمرات‌ امتحان دو گروه با یکدیگر ارزیابی شد.داده‌ها توسط آزمون آماری‌ t مستقل تحلیل شدند. سطح معنیداری در آزمونها 05/0 در نظر گرفته شد. یافته‌ها: میانگین نمرات آزمون‌های اول، دوم و میانگین دو آزمون، در گروه مداخله به ترتیب 67/0±80/3، 91/0±97/3 و 75/0±81/3 و در گروه کنترل 61/1±22/3، 24/1±68/3 و 54/1±25/3 بود که تفاوت آماری معنیداری در دو گروه مشاهده نشد (170/0=P، 457/0=P و 177/0=P). میانگین نگرش دانشجویان درخصوص این شیوه آموزشی 42/3 از 5 بود. نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های مطالعه حاضر، به‌نظر می‌رسد Podcasting در میزان یادگیری دانشجویان اثری ندارد؛ اما دانشجویان نسبت به این روش نگرش مثبت داشتند.