ارزیابی راستای کشکک در سندرم درد کشککی- رانی - زهره ابراهیمی; محمد اکبری; علی امیری (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف سندرم دردکشککی- رانی یک عارضه رایج عضلانی- اسکلتی است. این سندرم، دارای عوامل مختلفی است. راستای نامناسب کشکک، به عنوان علت درد و اختلال مفصل کشککی- رانی، شناخته شده است. هدف از این مطالعه، مقایسه راستای کشکک بین بیماران مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی و افراد سالم بود. مواد و روش ها روش نمونه گیری به شیوه غیراحتمالاتی ساده از بیماران مراجعه کننده به کلینیک فیزیوتراپی بود. راستای کشکک بین دو گروه مقایسه شد: بیست و پنج بیمار مبتلا به سندرم درد کشککی رانی با سابقه 15-12 ماه  و 25 فرد سالم همجور با بیماران. زاویه کیو به صورت بالینی با استفاده از گونیومتر و زاویه کانگروئنس، طول کشکک و زاویه تیلت خارجی کشکک با استفاده از تصاویر رادیوگرافی اندازه گیری شد.  یافته ها طول کشکک و تیلت خارجی کشکک در گروه بیماران، از نظر آماری بزرگتر از افراد سالم بود. زاویه کیو و زاویه کانگروئنس  بین دو گروه، تفاوت آماری معناداری نداشت. نتیجه گیری عدم درمان به موقع و سریع بیماران مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی زمینه مساعدی برای تغییر راستای کشکک فراهم می کند. بنابراین برای پیشگیری از تغییرات راستای کشکک در این بیماران مناسب است در طراحی برنامه درمانی به رفع هر چه سریعتر عوامل زمینه ساز و اصلاح راستای کشکک توجه شود.